Uránvárosban folytatódik a háziorvosi rendelők felújítása

Február 3-án felsorakoztak a munkagépek: elindult az uránvárosi gyermekrendelők kialakítása a Kőrösi Csoma Sándor utcában. Egy 2017-ben benyújtott pályázat eredményeként TOP-os forrásból eddig már több felnőtt és gyermek-háziorvosi rendelő készült el az elmúlt időszakban – Kertvárosban, a Mikszáth Kálmán utcában, Vasason több is, Hirden, Újhegyen. A hirdi gyermekorvosi rendelőnél és a Bittner Alajos utcai felnőtt-háziorvosi rendelőnél már javában zajlik a munka.

hirdetés
Uránia Mozi

Az uránvárosi, jelenleg használaton kívüli ingatlanban három rendelőt újítanak fel és alakítanak ki a közeljövőben rendelőkkel, vizsgálókkal, tanácsadói helyiségekkel. Minderre 235 millió forintból kerül sor, összesen 497 négyzetméter alapterületen.

A teljes villamos és gyengeáramú rendszert kiépítik a mai kor igényeinek megfelelően, az épületet rácsatlakoztatják egy új távhőközpontra. Egy lifttel akadálymentesítve is lesz a többszintes épület benne a mosdókkal, körülötte pedig egy szintén akadálymentesített parkoló.

Nem kevés munka kell az átalakuláshoz

Földszint

A földszinten 249 négyzetméteren összesen három orvosi rendelő és a hozzájuk tartozó 3 adminisztrációs helyiség lesz, ezek összesen három gyermekorvosi körzetet látnak el. Szintén a földszinten alakítanak ki egy nagy közös betegvárót, babakocsi-tárolót, 1-1 db WC-t és akadálymentes vécét, személyzeti öltözőt és mosdót, valamint az új távhőellátást biztosító hőközponti helyiséget.

Az épületen új műanyag nyílászárókat építenek be, megfelelő árnyékolással szigetelik a tetőt, cserélik a belső burkolatokat, belső nyílászárókat.

Nemsokára új életet lehelnek ezekbe a falakba

Emelet

Az emeleten összesen 237 négyzetméteren hat védőnői munkacsoportot és tanácsadót építenek, 1-1 darab vécét és akadálymentes mosdót, egy nagy várót, babakocsi-tárolót, közösségi helyiséget, és személyzeti öltözőt-mosdót. Hogy az emelet mind a babakocsisok, mind a mozgáskorlátozottak számára jól megközelíthető legyen, az épület nyugati oldalára lift kerül.

A telken belül sor kerül 8 darab parkoló kialakítására, valamint 3 kerékpártároló kihelyezésére is, sőt, öt fát ültetnek, gyepesítenek és cserjéket ültetnek.