Vadonatúj tankonyhában süthetnek-főzhetnek a pécsi kisdiákok

Csaknem harmincmilliós beruházás zárult le a gyárvárosi iskolában, a gyerekek egy vadonatúj tankonyhában süthetnek-főzhetnek a jövőben, és így megismerkedhetnek az egészséges étkezés praktikáival is.

Vidám ünnepség keretében adták át pénteken reggel a gyárvárosi Szieberth Róbert Általános Iskola új tankonyháját. Tóth Ilona, az iskola igazgatónője elmondta, a Menő Menza pályázaton nyertek 20 millió forintot a tankonyha kialakítására, a konyhai gépekre, a bútorokra és rengeteg program költségére. Előzőleg azonban a Pécsi Tankerület 6 millió forintot biztosított az épületrész felújítására, a nyílászárók cseréjére, a gépészeti és villamossági rekonstrukciókra, így most egy vadonatúj terem fogadja a diákokat.

Az eseményen a diákok műsora után Haász János, a terület önkormányzati képviselője és Páva Péter, a Pécsi Tankerület igazgatója méltatta a beruházást. Páva Péter azt hangsúlyozta, nemcsak egy tankonyha készült el, hanem egy közösségi tér, ahol a diákok azt is megismerhetik, mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi az egészségtelen. Azt mondta, minden iskolában kellenek olyan zugok, ahol a gyerekek elbújhatnak, és a tanulás után értelmes, életre nevelő tevékenységet tudnak végezni.

Tóth Ilona igazgató kiemelte, most, hogy birtokba vették az új létesítményt, elkezdődnek a programok, a diákok a tanárok segítségével sütnek-főznek, recepteket írnak, cserélnek, sok eseményt szerveznek az egészséges táplálkozás jegyében is.

Tóth Ilona, Haász János és Páva Péter avatta fel a tankonyhát
hirdetés

Hirdetés