Nehezen adta meg magát, de csak vége lett a kánikulának, szeptember elejére már visszaesett a hőmérséklet, esőből is kaptunk a napokban rendesen. Megnéztünk néhány előrejelzést: mire számíthatunk a következő hetekben, lesz-e még nyárias idő?

Elmaradt a szinte menetrend szerinti augusztus 20-a utáni lehűlés, a forróság, a kánikula augusztus utolsó napjaiban is bőszen tartotta állásait. A napokban azonban nem csak a szeptember köszöntött be, hanem a lehűlés is.

Az Időkép 30 napos előrejelzése szerint ugyanakkor nem kell végleg búcsút venni a melegtől, szeptember végéig 26, sőt 28 fokos maximumok is jöhetnek még, ami a városban, ahol jobban megreked a meleg, akár 30 fokot is jelenthet. Az előrejelzés szerint a csapadékos idő lassan megszűnik, a szeptember inkább száraz lesz, és döntően kellemes, napos, olykor felhős, igazi „indián nyárra” készülhetünk.

A portál előrejelzése már október elejére is tartalmaz adatokat, októberben azért a 20 fokot nem nagyon éri el a hőmérséklet, esős, ködös, párás idővel köszönt majd be az a hónap.

A világ egyik nagy előrejelző portálja, az AccuWeather szerint szeptember második hetében, nagyjából a hónap közepéig még kellemes meleg lesz, itt a rövidnadrág vagy a miniszoknya viselése sem kizárt az uraknak, hölgyeknek. Sok csapadékot ez a prognózis sem mutat, a hőfokok azonban némiképp alacsonyabbak, 20-22 fokot jeleznek a hónap második felére – ez inkább kiránduló-, és nem strandidő. Persze októberben lehet, hogy ezt is visszasírjuk, akkor ugyanis már inkább 15-16 fok lehet.

Tudni kell, hogy az előrejelzések minél hosszabb távra szólnak, annál bizonytalanabbak. A legtöbb előrejelzés például nyár közepén augusztus végére még 25 fokokat jósolt, de mégis tíz fokkal több lett belőle.

Hirdetés