Vigyázat: a bűnözők köztünk élnek, toplistán egy baranyai csaló is!

Elég nyomasztó gondolat, hogy miközben sétálunk a városban, akár több olyan emberrel is összefuthatunk, akiket különböző bűnök elkövetése miatt keres a rendőrség. Az 50 jelenleg toplistás elkövető között például megtalálható egy baranyai férfi is, a pécsi zsaruk pedig sok embert keresnek kisebb-nagyobb vétségek elkövetéséért.

hirdetés

Simán elmehet mellettünk az utcán olyan valaki, akinek a kézre kerítése érdekében a zsaruk nyomravezetői díjat tűztek ki; de akár a szomszédságunkban is éldegélhet egy olyan bűnöző, akinek a fotója régóta ott virít a “közérdekből nyilvános” körözöttek listáján.

Erre persze sokan azt mondhatnák, hogy viszonylag sarkított. Ha azonban szemrevételezzük a bárki számára elérhető körözési listát, láthatjuk, hogy csak a pécsi születésű bűnözők száma cikkünk megjelenésekor 236; a Pécsi Rendőrkapitányság pedig 246 esetben szerepel eljáró szervként. Vagyis könnyen előfordulhat, hogy van köztük ismerős arc.

A siklósi születésű Nikolics Tibort például nagyobb kárt okozó csalás bűntette, továbbá üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt körözik már 2016 óta. A férfi két ügye miatt a top 50-es körözési listán is szerepel, jelenleg egyedüli baranyaiként.

A képernyőfelvétel 2019 december 2-án készült, mikor a siklósi férfi egyedüli baranyaiként szerepelt a toplistán

Az oldal keresőjén is tettünk néhány kört, rászűrve a legdurvábbnak tűnő tettekre: szerencsére a pécsiek között keresésünkkor nem találtunk például szexuális bűnözőket, és emberölést vagy emberrablást elkövetett körözötteket sem. Ezzel szemben többekre testi sértés miatt adtak ki elfogatóparancsot, sőt bizonyos nevek több bűncselekmény miatt – többszörösen is – szerepelnek.

Orsós Milánról két különböző képet is közöltek a rendőrség honlapján

A pécsi Orsós Milán például összesen 6 bűncselekmény esetében szerepel: három testi sértési, valamint két garázdasági ügye is lezáratlan, de csalás kategóriában is megtalálható a neve. Rajta kívül még öt további férfit keresnek testi sértés miatt:

Garázdaság miatt összesen 22 körözés szerepelt a listán cikkünk megjelenésekor, a körözött személyek között több olyat találtunk, akinek a neve nem csak egyszer került a listára.

A csalás kategória 48 találatot eredményezett, de több olyan név is akadt, amelyet akár 5 különböző bűncselekménnyel hoztak kapcsolatba: ilyenek például Belléncs Szilárd, Kovács József, valamint Kutas László Krisztián.

A legtöbb körözés lopás miatt fut, összesen 78 bűncselekményt találtunk erre kattintva. A tolvajok között néhányan visszaesőknek tűnnek, ugyanis nem csak egy-egy alkalommal szerepel a nevük a nyilvántartásban.

A mindenki számára elérhető nyilvántartást IDE kattintva nézhetjük meg.