A Verseny utca – Megyeri úti csomópontban újra a régi forgalmi rend lesz érvényben.

Mint ismert, az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-fejlesztése zajlik Pécsen, amely a Verseny utcát is nagyban érinti.

Pécs víz- és szennyvízellátásának közmű-infrastruktúrája intenzív, tervszerű fejlesztést és korszerűsítést igényel, ezért ennek rekonstrukciója elengedhetetlen.

Az elmúlt hetekben, mint arról tájékoztatást adtunk, a Verseny utca mintegy 100 méteres szakaszán a víziközmű-infrastruktúra korszerűsítése – annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, – teljes útzár mellett zajlott, ezáltal az utca kelet felől, lényegében a Siklósi úti felüljárótól zsákutcává vált.

A jó hír az – közölte az önkormányzat -, hogy május 15-én az eddig lezárt útszakaszon visszaáll a forgalmi rend, a Verseny utca teljes hosszában átjárható lesz, „zsákutca” jellege megszűnik.

A Verseny utca – Megyeri úti csomópontban is újra a régi forgalmi rend lesz érvényben.

A városvezetés fokozott óvatosságra kér mindenkit, mivel az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla a Közraktár utcából újra visszakerül a Megyeri útra, így az útkereszteződésbe való behaladásnál újra a Közraktár utca és Verseny utca felől érkezők élveznek elsőbbséget.

Az utcában a víziközmű-hálózat fejlesztéséhez kapcsolódó kivitelezési munkálatok május 15-től továbbra sem állnak le.

Előreláthatóan július közepéig félpályás útlezárás mellett, váltakozó irányban, jelzőlámpás forgalomirányítással szakaszosan zajlanak a víziközmű-infrastruktúra fejlesztések.

A közlekedők további türelmét kérik, mivel az útburkolat helyreállítása egyelőre csak ideiglenesen történik meg.

A nyár folyamán további építési munkálatok indulnak majd meg: megépül a Verseny utca szakaszán is a régen várt kerékpárút, amely összeköti a Megyeri utat a vasútállomás alatt végződő, a belváros észak-dél kerékpárúttal, így a város ezen szakasza is teljes összeköttetésbe kerül majd a belvárossal. A kivitelezésben érintett szakasz a munkálatok lezárása után fog teljes szélességében egységes, új burkolatot kapni. Az aszfaltozási munkákat a teljes szakaszon nyáron végzi majd el a kivitelező.

A víziközmű-fejlesztéshez kapcsolódó projektben a város más pontjain is számítani lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra, ezekről és a projekt részleteiről további információk ezen a honlapon találhatóak.

Mivel az önkormányzat az egész várost érintő jelentős infrastrukturális fejlesztéseket végez a Pécs számos pontján, ezért az útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban az erre a célra létrehozott új weboldalon találnak részletes tájékoztatást.

Az aktuális útfelújításokkal kapcsolatban folyamatosan frissítik az online navigációs felületeket.

Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait, köszöni a lakók és a közlekedők eddigi együttműködését és türelmét és számít a továbbiakban is erre, hiszen ezzel is segítik a beruházás megvalósulását. 

A kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

A teljes víziközmű-rekonstrukciós projekt megvalósítása tervezetten év végéig tart.