14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálTrágyába fulladt bele Pécs mellett

Trágyába fulladt bele Pécs mellett

Halálos munkahelyi baleset történt hígtrágya-mérgezés miatt Pécs mellett még két évvel ezelőtt. A Pécsi Járási Ügyészség most emelt vádat halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

Mint azt Varga-Koritár György főügyész lapunkkal közölte, két személlyel szemben emeltek vádat, az ő mulasztásaik játszottak közre abban, hogy egy ember halálos kénhidrogén-mérgezést szenvedett.

A halálos mérgezést szenvedő sértett egy Pécs környéki mezőgazdasági cég sertéstelepén dolgozott, amikor szűk két esztendővel ezelőtt két hizlalda között a hígtrágya csővezetéke eldugult, ezért a dugulást megpróbálta megszüntetni.

Mivel ez nem sikerült neki, ezért lemászott a 2-2,5 méter mélyen fekvő hígtrágyagyűjtő-aknába, ott azonban olyan magas volt a hígtrágya kénhidrogén-koncentrációja, hogy emiatt eszméletét vesztette, majd a későbbiek során a kórházban a kénhidrogén-mérgezés miatt elhalálozott.

A vádlottak egyrészt a gazdálkodó szervezet munkavédelmi feladataival, másrészt a telephely vezetésével voltak megbízva.

Varga-Koritár közlése szerint a vádlottak foglalkozási szabályszegései úgy mint a munkahely biztonsági követelményének szabályozatlansága, a biztonságos munkavégzésre vonatkozó követelmények mulasztása közrejátszott abban, hogy a sértett halálos munkahelyi balesetet szenvedett.

A vádlottak által elkövetett bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés. Folytatás a bíróságon.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő