21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekTüke Busz Zrt.: újra az elégséges szolgáltatáson felül teljesült a sztrájkmenetrend

Tüke Busz Zrt.: újra az elégséges szolgáltatáson felül teljesült a sztrájkmenetrend

Március 4–7. között ismét sztrájk zajlott a pécsi közösségi közlekedés ellátásáért felelős Tüke Busz Zrt.-nél.

A társaság ezen a négy napon is megkülönböztetett figyelemmel kezelte a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak műszakváltásokhoz igazodó munkába- és hazajutását. Ahogy a korábbi sztrájkkal érintett napok idején, úgy ezúttal is törekedtek arra, hogy a pécsieket minden lehetséges felületen és fórumon pontos információkkal lássák el a menetrendi közlekedéséről – osztotta meg a vállalat közleményében.

Mint írták: „ismét köszönettel tartozunk a Pécsett utazóknak, hogy megértéssel és türelemmel fogadták a Tüke Busz Zrt. sztrájk idejére meghirdetett elégséges szolgáltatás szerinti menetrendjét”.

A társaság autóbusz-vezető állományának jelentős többsége a sztrájk napjain is munkavégzésével segítette a Pécsett utazók munkába, iskolába, orvoshoz történő biztonságos eljutását.

A vállalat buszai ennek köszönhetően a sztrájkkal érintett napokon az elégséges szolgáltatást meghaladó menetrend szerint közlekedtek:

  • Az elmúlt négy napon a normál menetrendben 1884 járat közlekedett volna.
  • Hétfőn 1804, kedden 1574, szerdán 1564, csütörtökön 1576 járat indult.

A Tüke Busz Zrt. vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy az általa javasolt és végrehajtott bér- és keresetfejlesztés szerint a 2024-es évre vonatkozó bérmegállapodást megkösse a munkavállalók érdekképviseletre jogosult szervezeteivel – zárul a közlemény.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő