24 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldÚj buszok állnak forgalomba a megyében – KÉPEK

Új buszok állnak forgalomba a megyében – KÉPEK

Baranya sem marad ki a Volánbusz járműfiatalítási programjából: ennek keretében 22 új busz érkezett a megyébe.

Év elején írt ki közbeszerzési eljárást a Volán Buszpark Kft. Credobus Econell 12 típusú járművek beszerzésére, 2022 elejéig három autóbuszgyártó szállítja majd a több mint 500 környezetkímélő, dízel tömegközlekedési eszközt a Volánbusznak – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Az elmúlt hetekben a szóló, alacsony belépésű járművek utolsó darabjai is szolgálatba álltak.

Az új buszok – Pest megye kivételével – országszerte közlekednek.

A 20 modern járművel Baranya megyében főleg a Pécs–Bonyhád, Pécs–Mohács, Pécs–Siklós és a Pécs–Komló vonalakon találkozhatunk.

Néhány paraméter:
  • a buszok 75 utas szállítására alkalmasak,
  • légkondicionáltak,
  • elektronikus utastájékoztatási rendszerrel és fedélzeti kamerarendszerrel rendelkeznek,
  • kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhely és felszállást segítő rámpa is található a járműveken,
  • üléspáronként egy USB-csatlakozót szereltek fel a mobil eszközök töltésére,
  • az új buszokat EURO 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Emellett már 55 darab Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz is frissíti a közlekedési vállalat járműállományát. Ebből a napokban érkezett a megyébe két új autóbusz, melyek Pécs–Mohács–Baja között közlekednek majd.

Íme a részletek:
  • a buszokon 73 ember utazhat egyszerre,
  • utastéri légkondicionálóval, USB-töltőpontokkal, kamerarendszerrel és fedélzeti utastájékoztatóval felszerelt járművekről van szó,
  • a motor pedig szintén EURO 6d környezetvédelmi besorolású.

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését: 2018 óta a legújabb járművekkel együtt összesen már 42 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát a térségben – derül ki a közleményből.

A most forgalomba álló, összesen 1,37 milliárd forint értékű 22 új autóbusz éves szinten csaknem 5 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást, Baranyában több mint 280 kistelepülés lakói érhetik el kényelmesen és gyorsan a nagyobb városokat – áll a Volánbusz közleményében.

A járműveket Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Nagy Csaba, Nyugat-Baranya országgyűlési képviselője, Őri László, Baranya Megye Közgyűlési elnöke és Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója adta át.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő