19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálEgy tucat új kamera figyeli majd Pécset

Egy tucat új kamera figyeli majd Pécset

32 térfigyelő kamera van egyelőre Pécsett, ezek jó része viszont nem működik. Amelyek igen, azok pedig nincsenek a legjobb helyen. A kamerák ugyanis pont azokat a városrészeket nem látják, ahol naponta sok ezer fiatal fordul meg. Egyelőre sem a rendőrségtől, sem a közterület-felügyelettől nem kaptunk választ arra, miért hagyták ki az egyetemi környékeket.

A városban összesen harminckét kamera van jelenleg, azonban ebből mindössze húsz működik – tudtuk meg. A többi vagy nincs bekötve vagy elromlott.

A közterület-felügyelet listája szerint a Mecsek Áruháznál három, a Hungária út és a Kórház tér között kettő, a Széchenyi téren egészen az alagútig öt, Kertvárosban a Nevelési Központ és az Agora (volt kertvárosi buszállomás) között négy, a 48-as téren és a Komlói út környékén kettő-kettő, míg a Tettyén és a Búza téren egy-egy Nagy Testvér figyel.

Információink szerint a térfigyelő kamerák helyére a rendőrség tesz javaslatot. Azt viszont nem tudni, hogy mi alapján állapítják meg ezeket a körzeteket, mert választ nem kaptunk tőlük ezzel kapcsolatban.

Többek számára érthetetlen, hogy az egyetemi kampuszok környéke, így az Ifjúság út, Szántó Kovács János út, illetve a Zsolnay-negyed környéke miért maradt ki a szórásból.

– Maga a Zsolnay-negyed számtalan kamerával rendelkezik, de nyilván fontos, hogy ne csak a kapuin belül, hanem azokon kívül is legyen térfigyelő rendszer. Így a negyed és a Balokány környéke, illetve a Felsővámház utca, a Ledina is sokkal biztonságosabb lenne – fogalmazott Márta István, a Negyed vezetője, aki még abban is partner lenne, hogy az ő kameráikat is rákössék a városi rendszerre.

Térfigyelő

Utóbbi környék, vagyis a Felsővámház-Ledina „tengely” problémája megoldódhat, mert információink szerint a hálózat következő bővítése során már felszerelnek kamerákat ide is. Az önkormányzat – a közbiztonsági program keretében – már elkezdte a köztéri kamerahálózat bővítését.

A tervek szerint egyébként 12 újabb kamerával bővülne a városi térfigyelő rendszer, jutna a középkori egyetem, valamint a Szent István tér környékére, a Petőfi utca-Hungária út csomópontjába, a Ferencesek utcájába, a Jókai térre, a Színház térre, a Lyceum utca környékére és az Árkád déli oldalához is kerülhetnek újabb kamerák.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő