20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚj, korszerű osztályon gyógyulhatnak a picik

Új, korszerű osztályon gyógyulhatnak a picik

A PTE KK Gyermekgyógyászati klinikája új gyermeksürgősségi betegellátó osztállyal bővült. A létesítményt május 29-én, szerda délelőtt adták át ünnepélyes keretek között.

A fejlesztés során az építkezésre mintegy kétmilliárd forintot, eszközbeszerzésre több mint félmilliárd forintot költöttek. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Navracsics Tibor, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium minisztere, Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bódis József, a PTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke és Decsi Tamás, a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója – írta lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében az egyetem.

A projekt célja, hogy hazánkban egységes és magas szintű gyermeksürgősségi és baleseti ellátási rendszer jöjjön létre, amely a gyermek sérülésének, betegségének súlyosságához mérten a lakóhelyéhez a lehető legközelebbi, szakmai szempontból a legmagasabb szintű ellátást képes biztosítani.

A PTE KK gyermekklinika megújult osztályán a legkorszerűbb műtőkben és eszközökkel látják el a régió legsúlyosabb traumatológiai gyermekbetegeit.

A fejlesztéssel a gyermektraumatológiai műtétekhez szükséges modern diagnosztikai, terápiás és a műtéti eredményeket segítő rehabilitációs készülékek is rendelkezésre állnak. A nem traumatológiai sürgősségi ellátást igénylő gyermekbetegeket is korszerűbb körülmények között fogadják és kezelik. Az egyesített ellátásnak köszönhetően a súlyosabb esetek a Gyermekgyógyászati Klinikán összpontosulnak.

A gyermeksebészeti osztály is átalakult, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épültek a baleseti sérült, a sebészeti és a fül-orr-gégészeti betegek számára.

A pécsi gyermekklinika megújult osztályát a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei varázsolták gyermekbaráttá. Több mint 300 négyzetméternyi felületet festettek meg, így a falakon Pécs ikonikus helyszínei, kulturális értékei is helyet kaptak, a játszószobát kiváló hazai játékgyártók segítségével rendezték be, míg a Pécsi Pagony és a Pagony Könyvkiadó adományának köszönhetően a könyvtár is megtelt új mesekönyvekkel.

Fotó: illusztráció

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő