23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs Aktuál„Új struktúra a Tüke Busz Zrt. élén”

„Új struktúra a Tüke Busz Zrt. élén”

Sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz a városvezetés, ezt változtatások nélkül közöljük. 

„Lemondott posztjáról Bánkuti István, aki 2021 februárja óta az igazgatóság elnökeként vezette a Tüke Busz Zrt-t.

Bánkuti István ideiglenesen, ráadásul egy nagyon nehéz helyzetben vette át a pécsi közösségi közlekedésért felelős önkormányzati cég vezetését. A járvány miatt visszaesett az utasforgalom, a jelentősen csökkent bevételek előidézte gondokat tetézte az infláció és a dráguló üzemanyag.

A cég most távozó vezetője egy ilyen nehéz időszakban is biztosítani tudta a pécsi közösségi közlekedés folytonosságát. Munkájáért, helytállásáért a pécsiek nevében is köszönetemet fejezem ki Bánkuti István felé.

A távozásával kialakult helyzet lehetőséget teremt arra, hogy a Tüke Busz Zrt. egy új vezetési struktúra irányítása alatt folytassa a tevékenységét. A cég új vezérigazgatója a társaság operatív irányításáért felel. A Tüke Busz Zrt. Igazgatósága pedig, kibővülve egy rendkívül komoly tapasztalattal bíró szegedi szakemberrel, a stratégiai döntések előkészítésén fog dolgozni.

Pécs város vezetésének célja a továbbiakban is az, hogy a közösség minél több tagjának nyújtson elérhető és vonzó közlekedési alternatívát a helyi buszközlekedés.”

A cég új vezetéséről a közgyűlés egyébként ma szavazott. 

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő