19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapZöldZónaÁllatbarátÚjabb cukiság kerülhet a pécsi állatkertbe: vörös pandára gyűjt a zoo

Újabb cukiság kerülhet a pécsi állatkertbe: vörös pandára gyűjt a zoo

Az idén 60. évfordulóját ünneplő pécsi állatkert a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került nemrég. A rengeteg pécsi és más országrészekről jövő anyagi és tárgyi adománynak hála azonban úgy tűnik, a zoo túljutott a holtponton. Így folytatódhat a jubileum megünneplése, közösségi finanszírozással vörös pandát hozna az intézmény vezetése a pécsiekhez. 

Az intézmény több éve készül egy nagyon kedvelt faj, a vörös panda, más néven vörös macskamedve tartására. Ezt a különleges, állatkertek közt koordináltan tartott, veszélyeztetett fajt kizárólag olyan intézmény fogadhatja, amely az EAZA teljes jogú tagja. A korábbi szakmai sikereket követően a faj koordinátora engedélyezte, hogy az európai szinten is kis egyedszámú szaporulatból két nőstény példány a pécsi állatkertben találjon új otthonra. A sikeres tartást, tapasztalatszerzést és későbbi fejlesztések révén akár további hím egyed fogadására, így a faj szaporítására is lehetőség nyílhat, ami nagy örömet okozna a zoo rajongóinak is.

A cél, hogy 60 nap alatt 2 millió forint összegyűjtésével megépülhessen a pécsi állatkert új kifutója

A vörös panda tartásához az állatkert egy teljesen új, a faj és a látogatók szempontjából is megfelelő kifutót szeretne megépíteni, ez azonban nettó 2 millió forintos ráfordítást igényel.

A befektetés-célú közösségi finanszírozási platformként induló Tőkeportál a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében lehetővé teszi nonprofit szervezetek, egyesületek számára is támogatás-célú kampányok indítását.

Élve az innovatív lehetőséggel, a vörös panda javára támogatás-célú kampányt indít a zoo, hogy a megkezdett munka egy közösség sikereként érjen célba és az intézmény mindannyiunk örömére csatlakozhasson a vörös pandák fajmegmentő- és tenyészprogramjához.

A kampányt magánszemélyek és vállalkozások is támogathatják EZEN AZ OLDALON, ahol a fotók és a kisfilm mellett, számos ajándékkal várják a támogatókat.

[su_note note_color=”#bbee7b”]A Pécsi Állatkert az ország egyik kedvelt szabadidős helyszíne, amely a tavalyi évben több, mint 150 ezer látogatót fogadott. Az intézmény évről évre bővíti szolgáltatásait, fejlődik, innovál. 2019-ben elérte legnagyobb szakmai sikerét is, amikor az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) teljes jogú tagságát is kiérdemelte.[/su_note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő