21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÚjabb parkolóhelyek Kertvárosban

Újabb parkolóhelyek Kertvárosban

Ezúttal a Boros István utcában adtak át 9 új parkolóhelyet, de továbbiak létesítése is napirenden van.

Az elmúlt időszakban egyre több helyen épülnek új parkolóhelyek Kertvárosban. A Littke József utcai és a Maléter Pál úton átadottak után ma reggel a Boros István utcában adtak át 9 darabot.

Schmuck Roland önkormányzati képviselő, az új parkoló átadásán

– Ez nagy lépés az itt élők számára, ugyanis nagyon rossz volt a környéken a parkolási helyzet – mondta el lapunknak Schmuck Roland, a terület önkormányzati képviselője. – Itt a Boros utcában két ütemben zajlottak a munkák. Az első ütemben korábban már hat parkolóhelyet sikerült kialakítani, most pedig 9 új, aszfaltozott parkoló műszaki átadása történt meg. Az egész beruházás mintegy 9 millió forintból valósult meg, amit a választókörzeti keretemből finanszíroztam.

Akárcsak a Littke József utcában és a Maléter Pál úton, itt is napelemes világítótesteket létesítettek az új parkolókba, amelyek Schmuck tapasztalatai szerint nagyon jól működnek. Nem csak gazdaságosak és „zöldek”, de a fényerejük is megfelelő.

– Nagyon fontos volt számunkra, hogy Kertváros parkolási nehézségein enyhítsünk, így természetesen már vannak tervben további parkolólétesítések – mondta el a képviselő. – A Diána téri piac rekonstrukciójának keretében is kialakítanak majd, de van több másik helyszín is. Jövőre a választókörzeti keretből ismét bele tudunk vágni ezekbe a munkákba.

Schmuck azt is kiemelte, hogy most a Boros utcában is figyeltek arra, ne kelljen fát kivágni a fejlesztés miatt, és csak minimálisan csökkenjen a zöldterület. Sőt, a következő lépés itt, és a Littke József utcában is az lesz, hogy az új, aszfaltozott parkolók környezetét zöldíteni fogják.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő