Az Omega lesz a Dunafest csillaga

Dunafest 2010 elnevezéssel új zenei fesztivált tartanak a dunaszerdahelyi Szabadidő Parkban július 23-án és 24-én. Az idén első alkalommal megrendezett eseményen két tucatnyi kiemelkedő szlovák és magyar előadó lép fel. A nyitórendezvény sztárja a közzétette program szerint a legendás magyar együttes, az Omega lesz.

Dusan Drobny, a fesztivált szervező Duna ügynökség munkatársa elmondta, hogy mindkét országból igyekeztek neves előadókat megnyerni, és a rendezvénnyel szívesen hozzájárulnának a magyar-szlovák kapcsolatok javulásához. Reményét fejezte ki, hogy a nyitóév után a fesztivált hagyományosan megrendezik majd.

A fesztivál első napján, pénteken fellép a népszerű szlovák rapper, Rytmus, akinek Kral (Király) című új albuma a legnépszerűbbek közé tartozik, őt követi a Road magyar együttes, a nyitrai Gladiator, az Aurora győri punk zenekar, majd a Vidiek, Rómeó Vérzik és a Hex szlovák együttesek. Az este sztárja azonban az Omega lesz, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra magyar zenekar fellépésével zárul az aznapi műsor.

A szombati műsort Zuzana Smatanová szlovák énekesnő nyitja meg, majd a közönség a szlovákiai Para, Polemic, Konflikt, Ghymes és Devil Street 13 együttes, valamint Magyarországról a Pokolgép, az Irigy Hónaljmirigy és a Sub Bass Monster előadását élvezheti.

hirdetés
Hirdetés