BKV-ügy: megszüntették Fuzik házi őrizetét

Megszüntette a Budai Központi Kerületi Bíróság Fuzik Zsolt, volt BKV-s informatikai igazgató házi őrizetét és szerdán lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A bíróság tájékoztatása szerint a legenyhébb kényszerintézkedésről szóló végzés jogerős.

Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását.

A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Fuzik Zsoltot a BKKB május 12-én helyezte házi őrizetbe.

Fuzik Zsoltot a volt BKV-s informatikai igazgató, Sziebert György és Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport volt jogi igazgatója elleni ügyben gyanúsították meg. A rendőrség december 4-én házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában és először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását június 8-án megszüntették és házi őrizetet rendeltek el. Ugyanezen a napon a bíróság Sziebert György előzetes letartóztatását szeptember 7-ig meghosszabbította.

Hirdetés

Comments are closed.