Budai feljelentést tesz a gyógyintézeti központ ügyében

Havi 600 ezer forintért vezényelte le 2007-ben az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) megszüntetését, az intézmény vagyonának hasznosítását miniszteri megbízottként Havas Szófia, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa, Budai Gyula vizsgálata azonban nem talált munkavégzésre utaló dokumentumokat, ezért a kormánybiztos büntetőfeljelentést tesz az ügyben – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

Havas Szófia 2007 áprilisában kötött a fenti feladatokra megbízási szerződést, amelyet három hónap után közös megegyezéssel felbontottak. Ezután augusztusban ő lett az OGYK főigazgatója, végül az intézményt egy kormányhatározattal megszüntették – emlékeztetett a lap.

Budai Gyula elmondta: eddig egyetlen olyan dokumentum sem került elő, amely alátámasztaná, hogy Havas Szófia az előírt feladatokat elvégezte volna. Az elszámoltatási kormánybiztos jelezte: büntetőfeljelentést tesz az OGYK ügyében, amelynek része lesz a főigazgató tevékenysége is.

Havas Szófia a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az ő feladata az OGYK bezárása volt, ami meg is történt, tehát a feladatot elvégezte. Hozzátette, hogy mivel miniszteri megbízottként tevékenykedett, teljesítési igazolásokra nem volt szükség, ha mégis, akkor azokat nem rajta kellene számon kérni, hiszen a minisztériumban írják alá az ilyet.