Bugár Béla: a Híd méltóképpen fogja képviselni a kisebbségek érdekeit

Bugár Béla biztos abban, hogy az általa vezetett Híd párt parlamenti képviselői kiállnak a nemzeti kisebbségek mellett, és méltóan fogják képviselni a szlovákiai magyarság érdekeit is.

“Tudatában vagyok annak, hogy nagyon nagy a felelősségünk, ám biztos vagyok benne, hogy a Híd parlamenti képviselői a jövőben is ki fognak állni a kisebbségek mellett” – jelentette ki Bugár az MTI tudósítójának Pozsonyban adott interjújában. A szombati választások eredményeképpen a Hídnak 14 mandátuma lesz a 150 tagú pozsonyi parlamentben. A Magyar Koalíció Pártja (MKP) nem került be a parlamentbe.

Bugár Béla szerint pártja nem zárkózik el a Fidesszel való együttműködés elől, de miután a nagyobbik magyar kormánypárt a választások előtt egyértelműen a Magyar Koalíció Pártját támogatta (MKP), elvárja, hogy az első lépést a Fidesz tegye meg.

“A választások előtt a Fidesz nyíltan és egyértelműen az MKP-t támogatta. A választási eredmények ismeretében még nem mondtak semmi érdemlegeset, és én úgy gondolom, hogy az első lépést a Fidesznek kell megtennie annak érdekében, hogy normalizálódjék a kapcsolatunk” – jelentette ki Bugár Béla az MTI tudósítójának kérdéseire válaszolva.

“Rajtunk nem múlik, de itt partneri viszonyra van szükség, nem pedig vazallusira…” – szögezte le a szlovákiai magyar politikus.

hirdetés