Félezer magyar honvéd tért haza Afganisztánból és Koszovóból

Mintegy félezer magyar honvéd tért haza afganisztáni és koszovói fél éves békefenntartó missziójából; az egységek visszafogadó ünnepségét pénteken tartották Hódmezővásárhelyen.

A hazatért honvédek a nemzet érdekében vállalták a munkát és az ezzel járó veszélyt, ott, ahová Magyarország segítséget akart küldeni – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében. Hozzátette: a katonák azért dolgoztak, hogy a világ, benne Afganisztán és Koszovó jobb hely legyen, mint korábban volt, s ezzel biztonságosabbá váljon Magyarország helyzete is.

Az új honvédelmi vezetés arra vállalkozott, hogy Magyarország megújításával egy időben újjáépítse a magyar honvédelem egészét, rendkívül nehéz feladatok, nagyon hosszú út vár ránk – mondta a miniszter, hangsúlyozva, ebben a munkában számít a missziókból hazatértek tapasztalatára és tudására is.

Lázár János (Fidesz) polgármester köszöntőjében kifejtette, a város és lakosai támogatni fogják a Magyar Honvédség törekvéseit, Hódmezővásárhely helyőrségét.

Azt szeretnénk, hogy a jövőben olyan honvédség, olyan hadsereg legyen Magyarországon, amely megélhetést, tisztes egzisztenciát, és – amit talán még ennél is fontosabb – valódi és komoly társadalmi megbecsülést tud biztosítani mindannnyiuk számára – szólt a hazatért katonákhoz a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportját is vezető politikus.

Az ünnepségen a honvédelmi miniszter, Lázár János, valamint Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismeréseket adott át a szolgálatteljesítés során kiemelkedő munkát végző katonáknak.

hirdetés

Hirdetés