Fellendülhet a fröccs- és sörfogyasztás

Idén fellendülhet a fröccs-és sörfogyasztás Magyarországon, annak ellenére, hogy tavaly 13 százalékkal kevesebb sör fogyott, mint az azt megelőző évben – derül ki a Vinoport.hu és a Varga Pincészet közös felméréséből. A pincészet és az online bormagazin közös felmérése alapján elsősorban a labdarúgó világbajnokság hatására fogyhat az előző évi 6,289 millió hektoliternél több sör az idén, de a vb a borfogyasztásra is jó hatással lehet.

A közlemény szerint az évek óta mintegy 3,5-4,0 millió hektolitert termelő magyarországi borászat más iparágakkal összehasonlítva kevésbé konjunktúra-érzékeny, azonban a labdarúgó világbajnokság miatt a fröccsfogyasztás megemelkedhet az idén Magyarországon.

A Vinoport.hu és a Varga Pincészet internetes felmérése alapján a szurkolók 40 százaléka fröccsöt iszik a labdarúgó világbajnokság meccseinek nézése közben. Az 575 megkérdezett 33 százaléka legszívesebben tisztán issza a bort, 21 százalékuk pedig sört fogyaszt. A felmérés szerint töményet a meccsek alatt senki nem fogyaszt, kávét, üdítőt viszont a megkérdezettek 38 százaléka.

A fröccstípusok között a legnépszerűbb a fehérborból készült fröccs, rozéfröccsöt a megkérdezettek 36 százaléka, vörösborból készült fröccsöt pedig 10 százaléka választ a közvetítések mellé.

Hirdetés

Comments are closed.