Jobbik: ilyen erős a multik lobbija?

A Jobbik szerint a kormány működéséről állítanak ki bizonyítványt azok az internetes hírportálokon megjelent fotók, amelyek szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti beszédéből kihagyta a szociális bolthálózatról szóló fejezetet – jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt firtatta: a kabinetben az a gyakorlat, hogy “a kormány dönt valamiről, aztán valaki egy személyben áthúzza azt, vagy a multik lobbija el tudja érni, hogy kihúzzák azt a részt?”

Az index.hu és az origo.hu hírportálok is olyan fényképet közöltek Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédéről, amelyen látszanak a kormányfő jegyzetei is. A képeken látható egyik lapon kivehető egy bekezdés a szociális bolthálózatról is, amely azonban át van húzva és a beszédben nem is hangzott el.

Z. Kárpát Dániel megerősítette, hogy a Jobbik programjában már 2009-2010-ben is szerepelt a szociális bolthálózat létrehozása. Az ellenzéki politikus hozzátette: pártja nem bánja, ha a kormány átveszi az ötleteiket, mert programjukat az “ország érdekében készítik, nem pedig azért, hogy kisajátítsa.”

hirdetés

Hirdetés