Még lehet pályázni az MNB pénzhamisítási elleni programjára

Október 28-ig lehet pályázni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzhamisítási elleni programjára, aminek célja az UV-A és UV-C fénycsővel ellátott bankjegyvizsgálók használata a kiskereskedő és vendéglátósok körében – közölte az MNB kedden az MTI-vel.

hirdetés

A tavasszal meghirdetett pályázat pénzügyi kerete 50 millió forint. Eddig mindössze 3,2 millió forint értékben igényeltek támogatást- olvasható közleményben. A korábbi tájékoztatás szerint a támogatás aránya a készülék nettó árának 60 százalékának, készülékenként legfeljebb húszezer forint lehet.

A támogatást igénylők az MNB forgalmazói listájáról választhatják ki a kereskedőt, akitől a jegybanki támogatás érékével csökkentett áron vásárolhatják meg a készüléket.

A támogatottak között nincs megkülönbözetés, nem csak kis kereskedelmi cégek, ha nem egyéni vállalkozók is pályázhatnak a támogatásért.

Az MNB nagy hangsúlyt fektet a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze UV-A és UV-C fénycsővel ellátott bankjegyvizsgáló készülék használata.

Hirdetés