MSZP: Orbán elárulta a rendőrséget

Az MSZP úgy véli, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány a Terrorelhárítási Központ létrehozásával elárulta a rendőrséget, becsapta a választóit, ugyanis a központ létrehozására biztosított 10 milliárd forint a rendőrség költségvetéséből az idei alapfeladatok ellátásához hiányzik- mondta Harangozó Tamás, az MSZP elnökségi tagja.

hirdetés
Uránia Mozi

A ma alakuló Terrorelhárítási Központ főigazgatójává Hajdu Jánost, a Fidesz volt biztonsági igazgatóját nevezte ki a miniszterelnök. A központ az ország egész területére kiterjedő illetékességgel rendelkező, a rendészetért felelős miniszter irányítása alatt működő költségvetési szerv, hozzá tartoznak a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmével összefüggő feladatok is.

Harangozó Tamás szerint kevesen mondhatják el, hogy “tábornoki kinevezésük mellé mintegy 10 milliárd forint ellenőrzés nélkül elkölthető közpénzt kapnak ajándékul főnöküktől, vezérüktől”. Ez a 10 milliárd forint közbeszerzés nélkül elkölthető pénz lesz – közölte.

Leszögezte: a Fideszt nem érdekli, hogy mit lesz több mint 40 ezer rendőrrel és mi lesz a közbiztonsággal, a Terrorelhárítási Központ létszámát a meglévő rendőri állomány terhére vonták el.

A 10 milliárd forintból következő hónap elejétől kétezer új körzeti megbízottat lehetne hivatalba állítani – mondta a szocialista politikus, aki szerint Orbán Viktort nem érdekli a rendőrszakma, a vidéki emberek közbiztonsága, neki “magánhadsereg” kell, amely megvédi őt, és már létezésével is fenyegeti az ellenfeleit. Kiemelte még: semmiféle indoka nincs a központ felállításának, az ország terrorfenyegetettsége nem növekedett. Harangozó Tamás úgy vélekedett, a központot létrehozó jogszabályok kaotikusak, összecsapottak.