Tusnádfürdőn megnyílik a nyári szabadegyetem

A Kárpát-medencei magyarság összefogása, az Erdély-kép erősítése, a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok megszilárdítása jegyében nyílik meg kedden Tusnádfürdőn a XXI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos).

A szervezők ennek szellemében állították össze a július 20-tól 25-ig tartó rendezvények témáit, a hagyományoknak megfelelően az előadások és a szórakoztató jellegű műsorok gazdag választékával várva a táborlakókat és a látogatókat. A tusnádfürdői tábor szervezői szerint találkozni fog egymással ezen a héten Traian Basescu román államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Romániában.

Sándor Krisztina, a tusnádfürdői szabadegyetem és diáktábor főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy legutóbbi információja szerint a találkozóra sor kerül, de még bizonytalan annak helyszíne. Tavaly nyáron a két politikus a tusnádfürdői táborban több ezer ember előtt tartott előadást.

Sándor Krisztina szerint előfordulhat, hogy a két politikus újabb találkozójára ismét Tusnádfürdőn kerül sor, ahova mindkét politikust várják a szervezők.

Hirdetés