Új vezető az Országos Választási Iroda élén

Lemondott az Országos Választási Iroda vezetője, Virág Rudolf, utódául Sári Miklós ügyvédet nevezte ki Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter – közölte az OVI sajtóirodája. Virág Rudolf – aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára lett – egyéb szakmai feladatai miatt július 18-ai hatállyal lemondott az OVI vezetői funkciójáról – írták.

hirdetés

“Navracsics Tibor miniszter a mai nappal Sári Miklóst bízta meg az OVI vezetésével, aki korábban ügyvédként szerzett közjogi és választásjogi tapasztalatokat” – olvasható a közleményben. Virág tavaly december 1-je óta vezette az OVI-t.

Az Országos Választási Iroda elsődleges feladata a választások előkészítésének és technikai lebonyolításának megszervezése, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzése az informatikai háttértől a szavazólapok kinyomtatásán és a választásban közreműködő sok ezer ember felkészítésén át a választópolgárok millióinak pártsemleges tájékoztatásáig.

A választási főosztály feladata többek között a szakmai irányítás, a választási költségvetések megtervezése, a jogszabály-előkészítés és a választási eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzések véleményezése.

hirdetés

Hirdetés