Vona: az államadósság elleni háborút elvesztettük

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktornak igaza van és Magyarország valóban háborúban áll az államadóssággal, de ezt a háborút sajnos elvesztette, amit ideje lenne beismerni – jelentette ki Vona Gábor pénteki, a hét legfontosabb eseményeit értékelő sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki pártelnök leszögezte: az államadósság 1345 milliárd forintos csökkentését a kormány valójában a magánnyugdíjpénztárak felszámolásával érte el és ezt “adja most elő saját eredményként”.

Vona Gábor ahhoz hasonlította Orbán Viktor politikáját, mint amikor “Adolf Hitler a második világháború végén egy csodafegyver ígéretével küldte a németek ezreit a vágóhídra. Ami Hitlernek a csodafegyver volt, az Orbán Viktornak a Széll Kálmán Terv.” A Jobbik szerint ezzel szemben igenis újra kellene tárgyalni az államadósságot ahelyett, hogy “Magyarországot újra és újra feláldozzuk valakik meggazdagodásának oltárán.”

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy a parlament a héten kezdte el tárgyalni Rogán Antal (Fidesz) az alacsony keresetű munkavállalók bérrendezését elősegítő törvényjavaslatát. Ez a Jobbik szerint tulajdonképpen a kormányzati beismerése annak, hogy az egykulcsos adózás bevezetésének igenis a társadalom döntő többsége a vesztese. Ezzel a törvényjavaslattal a kormány nem emelni akarja a legfeljebb bruttó 300 ezer forintot kereső emberek fizetését, hanem “a saját súlyos hibája előtti helyzetet szeretné legalább visszaállítani.”

Végül Vona Gábor bejelentette, hogy a Jobbik lemondásra szólítja fel Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetet, amiért az azt nyilatkozta: csak 20 ezer idióta az, aki Erdély visszacsatolásáról álmodik. A Jobbik elnöke leszögezte: “igenis vannak dolgok, amelyekről magyar emberek, még ha csak a szívükben is, de nem mondhatnak le.” Éppen ezért a Jobbik egy facebook-csoportot indít “magyar vagyok nem idióta” névvel, ahová várják azok csatlakozását, akik legalább a szívükben nem mondtak le Erdély visszacsatolásáról.

Hirdetés