Ünnepeljük a Föld napját Pécsen!

Hirdetés

Egész napos családi rendezvényre készülhetnek a pécsiek április 22-én, a Föld napján. A programoknak elsősorban a Tettye ad otthont idén, de azért van még más is a tarsolyunkban. Mutatjuk a listát!

Az 1970 óta megrendezett Föld napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld napja alapeszméje szellemében.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és környékbeli intézmények, szolgáltatók, civil szervezetek izgalmas, ingyenes foglalkozásokkal, játékokkal készülnek minden korosztály számára – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Íme a részletes program:

  • 10.00: Megnyitó: Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának vezetője, valamint Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke köszönti az egybegyűlteket. Majd sor kerül a „Mecseki történeteink” című mese- és novellaíró pályázat eredményhirdetésére.
  • 10.30: Irány a Mecsek! A „Pihenőhelyek, kilátópontok, emlékek a város felett” című túrára invitálják a pécsieket (találkozás: DDNPI információs sátor, táv: 6 kilométer)
  • 11.00: Szakvezetés a Pintér-kert Arborétumban (1 óra)
  • 12.00: Szakvezetés a Pintér-kert Arborétumban (1 óra)
  • 13.00: Pecsétgyűjtő játék sorsolása
  • 14.00: Szakvezetés a Pintér-kert Arborétumban (1 óra)
  • 15.50: Pecsétgyűjtő játék sorsolása

Közben folyamatosan zajlanak a Tettyén a természetismereti, ügyességi játékok, megismerhetjük a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyes termékeit, lesz okostelefonos kincskeresés QR-kódokkal, retrókönyvvásár és olvasóliget, kisállat-simogató,
Európa Sátor, alkotói piac, tanulhatunk a hulladékok újrahasznosításáról, valamint megtekinthetjük a Mecsek-kiállítást a Pintér-kert Arborétumban.

Ha még mindig nem elég a földnapi programokból…

Közösségi pikniket szervez szombaton a PTE Szolidáris Közösségekért Szakkollégiuma az Égervölgybe, melyre elsősorban a jelenlegi és volt hallgatókat, oktatókat várják. Lesz közös főzőcske, ebéd, környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozások, túra és szemétszedés.
Találkozás április 22. 10.45-kor az égervölgyi parkolónál!

A pécsi állatkert pedig április 23-án, vasárnap tartja meg „Mert Földből Csak Egy Van”  nevet viselő rendezvényét – izgalmas, zenés, tudományos előadásokkal, különféle állomásokkal, kalandokkal és látványetetésekkel készülnek a szervezők.

Hirdetés