Nem avat Hargitai Gyurcsánnyal

Hargitaival utólag közölték, hogy jön Újhelyi és Gyurcsány is, de elmegy...

A kampány talán legrendhagyóbb jelenete játszódott volna le szerdán. A baloldal jelöltje, Loschán Ferenc saját telephelyén ad át a mostani kormány alatt megvalósított, uniós pénzekből finanszírozott üzemcsarnokot. A kormányt Loschán legnagyobb ellenfele, a választókerület fideszes jelöltje, Hargitai János képviselte volna.

Olaszon igazi kis kampánydzsembori volt kilátásban, miután Loschán Ferenc, a baloldaliak térségbeli jelöltje nemcsak Hargitai Jánost hívta meg, hanem Gyurcsány Ferencet és Újhelyi Istvánt (MSZP, országgyűlési alelnök) is. A felek egy, a jelenlegi kormány által támogatott, mostanában elkészült uniós beruházás átadásán találkozhatta volna. A részvevőknek egyszerre kell majd méltatniuk és szidniuk a kormány teljesítményét – hiszen kampány van. Ráadásul annak kellene szidnia, aki nyert és fejlesztett, munkahelyeket teremtve ezzel.

Hargitai János – aki nemcsak a jobboldali képviselőjelölt a körzetben, hanem baranyai kormánymegbízott is – azt mondja, Loschán kereste meg, mint a kormány képviselőjét, hogy avassa fel vele a csarnokot.  Ugyanis uniós előírás, hogy ezt meg kell tenni.

– Igent mondtam, hogy elmegyek, mint kormánymegbízott, így ez nem érinti a kampányt – vélte Hargitai. Azt ugyanakkor csak később tudta meg, hogy Újhelyi is ott lesz az avatón. – Ezt még megértettem, hiszen ő az egyetlen szocialista, akinek közfunkciója van. A hétfői meghívón szembesültem viszont azzal, hogy Loschán Gyurcsányt is meghívta – mondta el lapunknak Hargitai, aki komoly dilemma előtt áll.

Hargitaival utólag közölték, hogy jön Újhelyi és Gyurcsány is, de elmegy...
Hargitai és Loschán harcol a mohácsi körzetért. Most együtt avatnak.

Loschán Ferencet is kerestük azzal, hogy mondja el, miért hívta el egyszerre Hargitait, Gyurcsányt és Újhelyit, nem tart-e attól, hogy kampányeseménnyé válik az avatás  Gyurcsány Ferenc jelenléte miatt és hogyan fog – mint képviselőjelölt és az üzem gazdája – egyszerre kritikát és dicséretet megfogalmazni a jelenlegi kabinetről?

Levelében azt írta nekünk, az üzleti világban nincsenek ellenségek, csak ellenfelek, s ezt szeretné meghonosítani a politikában is. Közlése szerint a Demokratikus Koalíció, amely felkérte a választáson való indulásra elkötelezett abban, hogy olyan politikai, etnikai és vallási hovatartozással fogadjuk el az embereket, ahogy vannak. “Az, hogy jobboldali vetélytársam és baloldali politikusokat egyaránt meghívtam a rendezvényre, ebben a meggyőződésben gyökerezik” – mondta, hozzátéve ugyanakkor: ellenzéki politikusként fenntartja magának a jogot, hogy kritikával illesse a kormányt.

FRISSÍTÉS (21:02)

Kedden este jött  a hír, hogy Hargitai János mégis lemondta a programot, mert nem kíván részt venni az előjelek alapján kampányszerűvé váló eseményen.

Hirdetés