Még 4 évet kért Orbán + Reakciók

Egységet bont, aki megosztja szavazatát az április 6-ai parlamenti választáson – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén, Budapesten, a Hősök terén, ahol még négy évet kért a választópolgároktól. A Belügyminisztérium becslése szerint a Kossuth térről a Hősök terére vonuló békemenetnek csaknem félmillió résztvevője volt.

A Fidesz elnöke szerint bár a választás esélyese a kormányzó pártszövetség, azt is mondta: az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell.

A miniszterelnök szólt arról is: a kormány átalakította, megújította, “áramvonalasította” Magyarországot, “egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk”.

Orbán Viktor szerint az ország napról napra erősödik, visszatért az önbecsülése, “újra méltó régi nagy híréhez”, és nagyszerű jövő előtt áll.

“Világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát” – mondta.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte, még annál is többet. Később azt mondta: “az igazán nagy tettek most várnak ránk”.

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke támogatásáról biztosította a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét a választási nagygyűlésen mondott beszédében. A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek és össze tudnak fogni, kellő erőt tudnak tenni e szándék mögé. Pásztor István a rendezvényen arra szólította fel a határon túli magyarságot, hogy “azonnal szavazzanak”, ne várják az utolsó pillanatot.

A Belügyminisztérium becslése szerint 440-460 ezer résztvevője volt a szombati, fővárosi békemenetnek, amely az Alkotmány utcából indult a Hősök terére Csizmadia Lászlóval, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítójával, Széles Gábor nagyvállalkozóval, Bencsik Andrással, a Magyar Demokrata főszerkesztőjével és Fricz Tamás politológussal az élen, akik az “Egy az ország – 2014. április 6-a” feliratú nemzeti színű transzparenst vittek maguk előtt.

Az ellenzéki összefogás öt pártja szerint öntelt, háborús és hazug beszédet mondott Orbán Viktor a Fidesz-KDNP nagygyűlésén. Az MSZP, az Együtt, a DK, a PM és a Liberálisok szombaton közös közleményben reagált a kormányfő által a kormánypárti rendezvényen elmondottakra, amelyben közölték: Orbán Viktor tudja, hogy az ország többsége változást és kormányváltást akar, és tudja, hogy elveszítheti a választásokat. Úgy fogalmaztak: Orbán Viktor a “saját szélsőségeseit felhasználva mozgósított egy utolsó rohamra – az ország békéje ellen”.

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszédében bevallotta, hogy “ennél többre nem képesek: nem történt valódi munkahelyteremtés, nincs rend, és elszámoltatás helyett is inkább Kóka Jánosnak adnak diplomata-útlevelet”. Dúró Dóra szóvivő a közleményében úgy fogalmazott: egy magát nemzetinek tartó kormánytól elvárható, hogy a devizahitelesek problémáit képes legyen megoldani egy ciklus alatt, a bankoknak és a multiknak pedig ne engedje áthárítani a rájuk kivetett adókat.

A menet útvonalán, az Oktogonnál az LMP standokat állított fel, és az aktivisták zöldalmát osztogattak a menetelőknek, akik erre szórványos füttyel válaszoltak, atrocitás nem történt.

A békemeneten részt vevő Országos Roma Önkormányzat és a Lungo-Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség azt közölte az MTI-vel: “rendezvény céljaival összhangban, a békés vonulás során egyetlen közösséget alkottunk, egyetértve azzal, hogy együttes munkával a haza közös építése, érdekeink és értékeink védelme mindannyiunk feladata”.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ha megbuknak akkor sem lesz nagy gondjuk , mert nem számoltatták el a barátaikat (Mszp-Szdsz ) így ők sem lesznek számon-kérve , kéz-kezet mos elvén folytatják az elmúlt 25 év politikáját , büntetlenül .

Comments are closed.