Szili nem indul egyéniben Pécsen

Mind a négy baranyai körzetben indít jelöltet a Szili Katalin által vezetett Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) párt – jelentette be a szervezet elnöke a keddi pécsi sajtótájékoztatón. A párt 106 jelölttel szeretne az áprilisi választásokon indulni. 

hirdetés

A KTI szombaton tartotta meg kampánynyitó nagygyűlését, jelöltjeik pedig hétfőn nekiláttak az ajánló aláírások gyűjtésének.

Szili Katalin pártelnök közölte: ők nem gyűlöletkampányt folytatnak, hanem a saját programjukat mutatják be, a civil demokráciát szeretnék megteremteni és egy európai Magyarországot képzelnek el, aminek megvannak a keleti kapcsolatai is.

kti jelöltek5

Mint mondta, 10 pontban fogalmazták meg programjuk főbb alapvetéseit, amiben kétkamarás parlament – ebben  egyházak, civil szervezetek, önkormányzatok képviselhetik magukat – kialakítása, képviselők visszahívhatósága, az elmúlt 25 év privatizációs szerződéseinek felülvizsgálata is szerepel. Fontosnak tartják a devizahitelesek problémájának megoldását, a kényszervállalkozók, közmunkások nyugdíjának kezelését, a munkahelyteremtést is. Gyakornoki programot indítanának a pályakezdő fiataloknak. Kiemelte, támogatják a rezsicsökkentést, hiszen 4 millió ember él szegénységben, akiknek minden segítséget meg kell adni.

Szili Katalin leszögezte, ő nem indul egyéniben, miután rengeteg munkát ad neki az, hogy mind a 106 körzetben indítanak jelöltet, ugyanakkor ő vezeti a párt országos listáját.

Barna László vállalkozó a pécsi I-es körzetben indul. Civilben informatikával foglalkozik, a középkorú férfi nős, egy gyermeke van. A pécsi II-esben  Kittl János méretteti meg magát, ő korábban a Zöld Demokrata Párt alelnöke volt. A férfinak két lánya van, a Mecseki Szénbányák dolgozója volt. A mohácsi körzetben Bíró Zsolt vállalkozó indul. Ő Szederkényben él, három gyermeke van. A szigetvári területen Tari József a jelölt, aki civil háttérrel rendelkezik, Sellyén él.

Hirdetés

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A semmitmondás, a semmittevés, a gerinctelenség, a megélhetési politikus és középszer mintapéldány egyede Szili!
    Az ilyen köpönyegforgatók miatt tart itt az ország, ahol

  2. Mennyivel másabb lenne Magyarország, ha a baloldali összefogás pártjainak gyűlöletkampánya helyett ilyen mentalitású ellenzéki pártok lennének versenyben.

Comments are closed.