6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapCsemegeVálasztási csalásra készülhetett az ellenzék

Választási csalásra készülhetett az ellenzék

Gyanús megkeresések érkeztek több ügyintézőhöz a Budaörsi Kormányablaknál: több ezer lakcímbejelentő űrlaphoz akart jutni egy ismeretlen férfi, amelyből a dolgozók arra következtetnek, hogy választási csalásra készültek a Budakeszi központú választókerületben – írja az Origo.

A Budakeszi központú választókerület, azért is érdekes, mivel itt indítja a DK Tóth Zoltán választási szakértőt, de ebben a körzetben méretteti meg magát az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett is.

Két, egymástól független esetben kereste fel egy ismeretlen férfi a Budaörsi Kormányablak dolgozóit, azzal a kérdéssel, hogy hogyan juthatna nagyobb mennyiségű lakcímbejelentő formanyomtatványhoz.

Első esetben az egyik ügyintéző nő a kormányablak vezetőjétől kérdezősködött ez ügyben, arra hivatkozva, hogy az egyik ismerősének kellenének az űrlapok. Az ügyintéző nő azt mondta Sarkadi Andreának, a hivatal vezetőjének, hogy körülbelül 500 darab lakcímbejelentőre lenne szüksége az ismerősének.

„Valamilyen társasházban megváltoztak a címek, és hogy azt egyben akarják rendezni” – erre hivatkozott az ügyintéző.

Ez azért volt szokatlan kérés, mert egy-egy ilyen nagyságrendű címváltozást központilag rendeznek, ilyen esetben nincs szükség a formanyomtatványra, mondta el a főosztályvezető asszony. Ráadásul ezek szigorú számadású nyomtatványok, központilag rendelik a Belügyminisztériumból, magánszemélyek nem juthatnak hozzá ekkora mennyiséghez.

Második alkalommal egy másik ügyintézőt telefonon keresett meg egy ismeretlen férfi, hogy hogyan juthatna 6000 darab lakcímbejelentő formanyomtatványhoz.

„Hát mondtam neki, hogy tőlem semmiféleképpen nem, és akkor kérdezte, hogy hol tudja beszerezni. Tájékoztattam róla, hogy minden önkormányzatnál, okmányirodába és kormányablakba kérhet ilyet, és azt is elmondtam neki, hogy ilyet nem fog tudni. Ennyi… Ekkora mennyiséget sehol se lehet beszerezni” – mondta az ügyintéző.

Ungár Klára már korábban felszólított az átjelentkezésre. A liberális politikus egy Facebook-bejegyzésében szólította fel arra a választópolgárokat, jelentkezzenek át olyan kerületbe, ahol legyőzhető a Fidesz.
Egészen pontosan így fogalmazott: „kb. 45-46 helyen nem lehet a Fideszt legyőzni. Aki ott él, nyugodtan jelentkezzen át máshová! Privátban szívesen megírom, hogy honnét hová érdemes.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő