10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálVasalóval és halotti lepellel is próbálkoznak

Vasalóval és halotti lepellel is próbálkoznak

Baranya és Tolna megye összes padlását és pincéjét kisöpörte a pécsi Origó-Ház törzsközönsége. Úgy döntöttek, csokorba szedik ősrégi használati tárgyaikat, és kiállítást rendeznek az otthonukban porosodó holmikból.

Az összegyűjtött tárgyak többsége a századforduló idejéből való, de van, ami még korábbról származik. Lesz például szenes vasaló, famozsár, halotti lepel, régi szüretelő prés, de játékok és régi ékszerek is megjelennek majd a kiállításon – mondja Bartalovics Zoltán, a ház művészeti vezetője.

– Bár nagyanyáink számára semmi különleges nincs ezekben a háztartási eszközökben, a fiatal generáció  sokszor azt sem tudja megmondani, mire valók, vagy hogyan működtek. A kiállítás így elsősorban számukra lesz érdekes – mondja Bartalovics, aki hozzátette: ettől függetlenül minden korosztályt szeretettel várnak a november 8-i megnyitón.

A rendezvényen egyébként ott lesznek a tárgyak tulajdonosai is, akik a használati utasításokon kívül érdekes családi történeteket is mesélnek majd a régi emlékekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő