Hirdetés

A Vöröskereszt utcai munkák augusztus 21-től november 17-ig tartanak majd.

Augusztus 21-én a Vöröskereszt utcában folytatódik a víziközmű-hálózat felújítása – közölte az önkormányzat. Mint írják, ez azt jelenti, hogy a közmű-felújítás közel van a befejezéshez ebben a városrészben is, az utcák burkolatának teljes helyreállításával pedig ősszel visszaállhat az eredeti forgalmi rend a környéken – írják.

A beruházás a Vöröskereszt utcában 3 ütemben valósul meg.

1. ütem: augusztus 21. – szeptember 29.

A Vöröskereszt utca Fischer Béla utcától a Kiss Ernő utcáig tartó 120 méteres szakaszán történik majd meg a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciója, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett történnek szeptember 29-ig. A kivitelezés alatt a gyalogosforgalmat ideiglenes átjárókkal biztosítja a vállalkozó.

Az ütem során hulladékgyűjtő szigetet alakítanak ki (nagyméretű szelektív és kommunális konténerekkel) a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcai és Fischer Béla utcai ágán.

2. ütem: szeptember 25. – október 13.

A második ütemben a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcától az Ady Endre utcáig tartó 101 méteres szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok október 13-ig. A kivitelezés alatt a gyalogosforgalmat itt is ideiglenes átjárókkal biztosítják.

Hasonlóan az első ütemhez, a második ütemben a Vöröskereszt utca Kiss Ernő utcai ágán hoznak létre hulladékgyűjtő szigetet.

3. ütem: október 9. – november 17.

A harmadik ütemben a Vöröskereszt utca Fischer Béla utcától a Felsővámház utcáig tartó 110 méteres szakaszán is teljes útzár mellett folytatódnak a kivitelezési munkálatok november 17-ig.

A hulladékgyűjtő szigetet a Vöröskereszt utca Fischer Béla utcai (keleti) ágán fogják kihelyezni.

Az utcát érintő munkálatok befejezésével előreláthatólag október végén megtörténik majd a teljes utca útburkolati helyreállítása is.

A víziközmű-rekonstrukciós projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra. A projekt részleteiről itt tájékozódhatnak. 

Hirdetés