35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekZágrábból érkeztek nemzetiségi delegációk Pécsre

Zágrábból érkeztek nemzetiségi delegációk Pécsre

Zágrábi nemzetiségi delegációk látogattak Pécsre november 3-án, pénteken. A jó hangulatú esemény elsősorban az ismerkedésről és a tapasztalatcseréről szólt.

A Városházán látták vendégül pénteken a horvátországi Zágráb megyéből érkező nemzetiségi delegációkat. A város részéről Zag Gábor alpolgármester, a Horvát Köztársaság Magyarországi Főkonzulátusának részéről pedig Marcic Neven konzul tanácsos köszöntötte a résztvevőket. Az eseményen továbbá részt vett Auth István nemzetiségi tanácsnok, Gugán István az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, valamint a Pécsen működő nemzetiségi önkormányzatok képviselői.

– A találkozó remek lehetőséget biztosított az ismerkedésre és tapasztalatcserére, hiszen a delegáció tagjai most voltak először Pécsen – mondta el lapunknak Auth István.

A Városházán működő nemzetiségi irodában találkoztak a delegációk képviselői

A látogatók közt ott volt Salih Huremović, a Zágráb megyei nemzeti kisebbségek tanácsait és képviselőit tömörítő szervezet elnöke, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Szekeres Péter, Zágráb megye magyar kisebbségi képviselője, valamint a Zágráb megyei nemzeti kisebbségek tanácsainak és képviselőinek koordinációja.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő