14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletZöld kapu projekt: elkészült a térvilágítás

Zöld kapu projekt: elkészült a térvilágítás

A Szigeti városrészben március végén zárult le a közösségi park fejlesztése, most újabb elemmel bővült a megszépült zöldterület.

A Zöld kapu projekt keretében új, akadálymentes sétányokat, zöldterületeket és korszerű közösségi infrastruktúrát alakított ki az önkormányzat a Hungária utca, Petőfi utca és Nagy Jenő utca által határolt területen. A március végén lezárult beruházás után most további fejlesztésekről számolt be közleményében a városháza.

A közösségi park korszerűsítése a térvilágítás kialakításával folytatódott, amelyet az E-ON közreműködésével a napokban be is fejeztek a szakemberek. Ezzel és a korábban már elhelyezett térfigyelő kamerákkal a tér biztonságosabbá vált az esti órákban is, emellett pedig üzembe helyezték a park locsolóberendezését, így az elkészült új zöldterületek vízellátása is biztosított már – írja az önkormányzat.

Április 15-én, azaz jövő hétfőn üzembe fogják helyezni azokat az elektromos autótöltőket is, amelyek négy kocsi egyidejű töltését teszik lehetővé.

A városháza arról is beszámolt, hogy jelzést kaptak, az utca déli oldalán lévő közvilágítás – amely nem volt része a projektnek – nem működik. A hiba keresését a tér kivitelezését végző vállalkozó és az áramszolgáltató haladéktalanul megkezdte. A hiba okának felkutatásához szükségessé vált a térkőburkolat megbontása. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő