A kerékpáros és gyalogos közlekedést népszerűsítik a Kossuth téren a fiataloknak

Az Európai Mobilitási Hét keretében ma tarják Pécsett az Autómentes Napot. Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány a Kossuth téren iskolásoknak és óvodásoknak mutatja meg, miért is jó gyalog, vagy épp kerékpárral közlekedni.

A Kossuth térre kilátogató fiatalok kerékpáros ügyességi versenyen is próbára tehetik biciklitudásukat. Az Autómentes Nap keretében ugyanis ma nem csak ingyenes a tömegközlekedés a városban mindenki számára, de az Ökováros-Ökorégió Alapítványnak köszönhetően az egyéb alternatív közlekedési módokkal is megismerkedhetnek az iskolás és óvodás gyerekek Pécsett.

Kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki, milyen a városi forgalomban tekerni, és még a különböző jelzőlámpákkal is megismerkedhetnek. A legkisebbeknek pedig a gyalogos közlekedés előnyeiről beszélnek a szervezők, sőt, egy kis rögtönzött „tornaóra” keretében annak egészségügyi előnyeire is felhívják az ovisok figyelmét. A rendezvényen az alapítvány munkatársai mellett a belváros önkormányzati képviselője, Kővári János is megjelent, hogy támogassa az alternatív közlekedési formák népszerűsítését.

Hirdetés