A környezettudatosságról szól a Zéró Emissziós Napok program

„Zéró Emissziós Napok” programot hirdetnek az Európai Fenntarthatósági Hét keretében, amelyre május 30. és június 5. között kerül sor. A program célja a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése.

hirdetés

Az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget szem előtt tartó közös szándéknyilatkozatot írt alá a Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Egyházmegye, a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Leőwey Klára Gimnázium, valamint a Virtuális Erőmű Program (VEP) igazgatója és védnöke. Az aláíró felek megállapodtak abban, hogy létrehozzák és működtetni kezdik a Baranyai Virtuális Erőmű Programot (BAVEP).

Az összefogás eredményeképpen a BAVEP és mentora, a Pécsi Tudományegyetem első közös akciója az Európai Fenntarthatósági Hét keretében meghirdetett „Zéró Emissziós Napok” program, amelyre május 30. és június 5. között kerül sor.

A program célja a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése.

Intézmények, cégek, iskolák és magánszemélyek csatlakozhatnak a programhoz.

A megadott regisztrációs felületen minden résztvevő pontosan nyomon követheti saját szén-dioxid-megtakarítását, mérőszámokon alapuló környezettudatos közlekedését.

Részletes információk itt olvashatóak.

Hirdetés