Nem kell más kontinensre mennünk, hogy állatrezervátumot lássunk, de még a megyét sem muszáj elhagyni! Az erdősmecskei állatkert különlegessége, hogy rezervátumként működik. Íme egy kis kedvcsináló a látogatáshoz.

Miért választja két belga fiatal lakhelyéül az anyaországuktól igencsak messze fekvő, alig 400 fő lakta Erdősmecskét? Azért, hogy a lehető legjobb körülményeket tudja megteremteni pártfogoltjainak, az állatoknak!

Így tett ugyanis Sharon Oplinus és Guy Degrande párosa idén áprilisban. Korábban már írtunk a Repzootic nevű helyről, most pedig bemutatjuk a szőrös, pikkelyes és tollas cukiságokat, akik miatt érdemes kocsiba pattanni és elautókázni a Pécstől 30 kilométerre fekvő településre.

Tízes skálán mennyire aranyosak ezek a zebramongúzok?

Megkeresésünkre Sharon Oplinus néhány érdekességet mesélt a tevékenységükkel és az állatállománnyal kapcsolatban.

Miért éppen Erdősmecske?

Belgiumban nem találtak ennyire békés és természetközeli helyszínt az állatok számára, mondta Sharon Oplinus. Erdősmecskét a férjével nem ismerték korábban, de mikor egy közvetítő megmutatta nekik a telket, azonnal beleszerettek és egy héttel később már költöztek is Magyarországra.

Miért nem hagyományos állatkert a Repzootic? 

Azért különleges, mert a tulajdonosok minél közelebb szeretnék hozni az embereket állatokhoz, így sokat meg is lehet érinteni, és személyesen mesélnek róluk a tulajdonosok. Sharon Oplinus és Guy Degrande azt vallják, hogy így sokkal belsőségesebb kapcsolatot teremthetnek, mint ha ketrecben látnánk őket.

Honnan jönnek az állatok?

Az állatok nagyrészt olyan magyar vagy külföldi tulajdonosoktól származnak, akik alábecsülték az egzotikus állatok tartásával járó feladatokat. Másokat tényleg szörnyű körülmények közül szabadítottak ki. Diego, az ormányos medve például olyan fertőzésekkel került a párhoz, hogy a farkát már nem lehetett megmenteni. Más vadállatok olyan sérülésekkel vagy annyira fiatalon kerültek hozzájuk, hogy többé nem engedhetőek szabadon, így örök lakhelyet biztosítanak nekik.

Íme a képek, amik nem szorulnak különösebb kommentárra:

hirdetés

Hirdetés