Aranyos kis Füvészkertet csodálhatunk meg a pécsi zooban!

Nemrég adták át a Pécsi Állatkert legújabb látványosságát, a Füvészkertet, vagy más néven a Fűszer- és Gyógynövények Szigetét – olvasható a Pécsi Állatkert honlapján. 

A Pécsi Állatkert gyönyörű, erdős környezetben fekszik, emiatt nagyon gazdag a növényvilága. A természetes növénytakarón kívül a látogatók számos ültetett lágyszárú és fásszárú növénnyel is találkozhatnak sétájuk során.

Ennek ellenére tematikus növénybemutató korábban még nem volt az állatkertben.

Az új Füvészkert ezt a hiányt próbálja most eltüntetni: az itt elültetett növényeket egy adott tematika szerint válogatták össze a szakemberek, mivel olyan fajok kerültek a földbe, melyeket a gyógyászatban, vagy fűszernövényként is fel lehet használni.

Bár a Füvészkert növénykéi még „téli álmukat alusszák”, a pécsi zoo dolgozói bíznak benne, hogy jövő tavasszal már teljes pompájában várja a látogatókat az új kiskert!

A Füvészkert mellett egy nagy szemléltető táblát is elhelyeztek, melynek segítségével a kirándulók jobban megismerhetik az itt található növényfajokat, és megtudhatják, hogy melyik növényt mire érdemes használni.

hirdetés
Hirdetés