Egy nap, amikor késhet a villanyoltás!

A Pécsi Állatkertet számos tulajdonsága miatt kedvelhetik a családok. Izgalmas, országosan is egyedülálló gyermekprogramok, kisgyermekkel is bejárható távolságok és az állatok jó megfigyelhetősége mind jó pont az apróságok számára. Az Állatkertek Éjszakája azonban nem csak különleges, de az év legállatibb családi eseménye is lehet!

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Állatkertet a környékbeli családoknak nem kell bemutatni. A 2016-ban megnyílt, teljes felújításon átesett intézmény folyamatosan újabb és újabb programokkal rukkol elő a kisbabás, kisgyermekes családoknak. 2018-ban indult el az ősszel és tavasszal havi rendszerességgel futó akváriumi keringő, ahol a szülők és babák klasszikus zenei kísérettel élvezhetik az óriásakváriumok megnyugtató látványát. A nagyobbakat pedig szintén havonta várja az állatkerti pizsamaparti. Ezen a különleges ottalvós bulin egész estés programokon tudnak részt venni az iskoláskorú gyermekek, akik élményektől elfáradva a cápaakvárium árnyékában hajthatják álomra a fejüket.

A különböző események és a látogatás nyújtotta izgalmak közül azonban kiemelkedik az Állatkertek Éjszakája, amely bizton állítható, hogy az év legjobban várt eseménye.

Ezt a programot a Pécsi Állatkert a nagy érdeklődés miatt két egymást követő este is megrendezi, így augusztus 30-án pénteken és 31-én szombaton is 17 és 23 óra közt kínálnak változatos családi programot a szervezők.

Az állatkertek éjszakája minden évben különleges látványt és élményt rejt a látogatóknak.

Idén több épület is fényfestéssel kap izgalmas „kosztümöt”, a programok kavalkádjában pedig szinte minden megtalálható a gyermekkoncertektől kezdve az univerzum és kísérleti fizika csodáinak felfedezésén át egészen a tűzzsonglőr-bemutatóig, de kézműves-, kreatív- és ökofoglalkozások is várják a vendégeket.

A főszerep azonban mégiscsak az állatoké. Bátorságpróba során a hétköznapokban a „nemszeretem” állatokhoz sorolt élőlényekkel barátkozhatunk meg, mikroszkóp alatt ismerhetjük meg a szabad szemmel nem látható részleteket, de bagoly- és ragadozómadár-bemutató is lenyűgözi a kíváncsi szemeket.

Különlegessége az estének, hogy az év során kedvelt Vad találkozásokat, nyilvános etetéseket gyakrabban láthatjuk, átlagosan 20 percenként lehet megfigyelni egy-egy állatot akció közben. Az éjszaka lehetőséget ad olyan állatok nyilvános etetésére is, amiket napközben nehéz megfigyelni, mint a borz, a tarajos sül vagy a mosómedvék, de a közkedvelt állatok is látványosan jutnak hozzá a napi zsákmányhoz.

A programra 10 százalékos kedvezménnyel elővételes belépők válthatók az állatkert pénztárában. Az előre megvásárolt jeggyel érkezők számára a szervezők külön bejáratot biztosítanak.

A Pécsi Állatkert területe akadálymentes, babakocsival is könnyen megközelíthető, de a MyBabyHug hordozóival is bejárható, amelyeket a pénztárnál ingyenesen (kaució ellenében) lehet átvenni.

Az év legállatibb éjszakáját kár lenne kihagyni! A programok megtalálhatók a www.pecszoo.hu oldalon.

Hirdetés