Gyászolnak a netes polgárok: elpusztult a világ legmogorvább macskája, Grumpy Cat

Május 14-én, kedden elpusztult Grumpy Cat, az internet világának egyik leghíresebb, állandóan morcosan néző macskája. A szó szerinti fordításban Mogorva Macska nevű házi kedvenccel mindössze 7 évesen egy gyógyíthatatlan fertőzés végzett. 

hirdetés

Biztosan mindenki látott már az interneten olyan mémet, amin a mogorvának tűnő, de egyébként – mint az az idők során rendszeres közszereplései alapján kiderült – kedves és szerethető macska szerepelt.

Ezek a képek általában valamilyen elégedetlenséget fejeztek ki, egy tipikus példa a hétfői munkanappal kapcsolatos, poénos szöveggel ellátott mém.

Gazdái jelentették be Twitteren a szomorú hírt, miszerint minden orvosi segítség ellenére Grumpy nem tudott leküzdeni egy húgyúti fertőzést.

Tabatha Bundsen, a cica gazdája azt írta: Otthonában békésen, családja körében halt meg május 14-e reggelén, anyukája karjaiban.

A gazdi gyakorlatilag egy egész céget húzott fel az internetes mémre, ami a cicájából eredt, és az állat telefontoktól kezdve, pizsamákon és pólókon át parfümökig mindenre felkerült híresen borús tekintetével.

A cica arcképe a legnépszerűbb áruházak kínálatában is szerepelt (Forrás: Primark.com)