Kirándulók, figyelem: ezek a látványosságok újulnak meg a Mecsekben

Két népszerű turisztikai látványosság újul meg a Kelet-Mecsekben. A munkákat a Cigány-hegyi kilátónál és az Óbányai-völgyben nemrég kezdte meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

hirdetés

Egy nagyobb projekt keretében megújul a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy esőbeállója, amely a Bodzás-forrásnál található – olvasható a nemzeti park Facebook-oldalán.

Megszépül a 2007-ben épült Cigány-hegyi kilátó: teljes fa- és fémszerkezete felületkezelést kap, a kőből készült alépítmény külső homlokzatán lévő hibákat is javítják a szakemberek. Felfrissítik a falfelületeket is, valamint a már elhasználódott kültéri bútorok helyett új szalonnasütő, padok, asztalok várják a kirándulóakat – derül ki a bejegyzésből.

A túrázók által kedvelt Óbányai-völgyben is lesznek újdonságok.

A fokozottan védett patakos völgyben lévő pihenőhelyen sajnos a berendezések már igen rossz állapotba voltak, itt-ott hiányosak, és ami rosszabb: balesetveszélyesek voltak.

Csodálatos látványosság a ferde vízesés Óbányánál

A terület tulajdonosainak hozzájárulásával viszont most új szalonnasütő és kültéri bútorok kerülnek az elhasználódott elemek helyére a poszt szerint.

Emellett a nyári záporok elől egy vadonatúj esőbeálló nyújt majd menedéket a kirándulók és túrázók népes táborának.

Íme a Duna-Dráva Nemzeti Park bejegyzése (képükön a Cigány-hegyi kilátó):