Közeledik a pécsi zoo 60 éves szülinapja, küldd el emlékeidet

Talán sok pécsi emlékszik rá, hogy az állatkert idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Bár a koronavírus-járvány miatt az év során több rendezvény elmaradt, és a közel két hónapos zárvatartás következtében a zoo működése is veszélybe került, mégis sok örömteli esemény történt, ami különlegessé teszi az évet.

hirdetés
Uránia Mozi

Egy állatkert vagy intézmény sem szeretne úgy ünnepelni, hogy nehézségekkel küzd – a helyi összefogásnak hála ez Pécsett sem lesz így – írja a pécsi zoo közleményében.

1960. augusztus 19-én nyitott meg a Mecseki Állat- és Növénypark, Pécs első állatkertjében számos, elsősorban a hazai élővilágot képviselő faj lelt otthonra. Szimbolikus, hogy a közösség erejéből és munkájából épített Pécsi Állatkertet 60 évvel később szintén a közösség összefogása segítette a nehéz pillanatokban. Ez teszi még különlegesebbé az évfordulót.

Régen
És most

Augusztus 20-án és 21-én az állatkert látogatóival, partnereivel közösen ünnepli 60. születésnapját. A kétnapos rendezvényen játékos foglalkozások, madarász- és ízeltlábú-bemutató, lovaglás is várja az érdeklődőket, a rendezvény első napján pedig születésnapi tortával fogadják a megnyitóra érkezőket.

Ekkor adják át ismét Sinkó András, Őzek című zöldmázas pirogránit szobrát is, amely 54 évig díszítette az állatkert bejáratát.

Az ünnepélyre az elmúlt évtizedek fotóiból, sajtóanyagaiból és fennmaradt relikviáiból apró kiállítást is rendez a zoo. Várják a látogatók emlékeit, történeteit, régi fotóit, amelyeket online felületeiken és a születésnapi rendezvényen is örömmel mutatnak be. Az állatkert azt kéri hűséges vendégeitől és azoktól, akik egykor az építésében is közreműködtek, hogy küldjék el a fényképeket, visszaemlékezéseket az info@pecszoo.hu címre, vagy az állatkert pénztárában adják le.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án és 21-én a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terráriumban!