Látogatási tilalom van a mecseki parkerdőben!

Az elmúlt napok esőzései és a nagy sebességű szél Pécs belterületén és a városi parkerdő területén több tucat fát döntött ki, valamint számtalan esetben tört le kisebb-nagyobb ágakat a fákról, ezzel együtt – főként a folyamatos, tervszerű faápolási munkáknak köszönhetően – személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

A mecseki parkerdő területén nagyobb méretű fák is kidőltek, ezzel egyes erdei útszakaszok életveszélyessé váltak. A Biokom Nonprofit Kft. munkatársai az életveszélyt elhárították, valamint a károk helyreállítását azonnal megkezdték, mely munkálatok folyamatosan – a zord időjárási körülmények ellenére is – zajlanak.

A kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően kialakult helyzetre való tekintettel a városüzemeltetési társaság azonnali hatállyal elrendeli a városi parkerdő látogatási tilalmát, mely visszavonásig érvényes.

Mindemellett a napok óta tartó esőzés miatt kialakult árvíz miatt zárva tart az abaligeti cseppkőbarlang is. A barlang újranyitása az árvíz levonulását követően lesz lehetséges.

hirdetés