Megy a német, jól rajzolsz és érdekel a környezetvédelem? Ez a verseny neked való!

A pécsi Lenau Ház hirdetett rajzpályázatot, melynek témája „meine plastikfreie Oma”, vagyis szó szerinti forításban: az én műanyagmentes nagymamám. A felhívás lényege ugyanis kettős: nem csupán felhívja a gyermekek figyelmét a környezetvédelemre, hanem emellett párbeszédre is ösztönzi őket az idősebb generációval. November 30-ig várják a német nyelvű, vicces képregényeket. 

A legjobb képregényeket egy szakmai zsűri fogja kiválasztani, a főnyeremény pedig a környezettudatos közlekedés egyik legnépszerűbb eszköze: egy bicikli!

A feladat a következő: „gyűjts környezetvédelmi tippeket, hétköznapi trükköket vagy történeteket a nagyszüleidtől! Kérdezd meg tőlük, hogy hogyan éltek régen takarékosabban, műanyag nélkül, távoli országokból szállított olcsó termékek nélkül, vagy autó nélkül és rajzolj erről egy német nyelvű képregényt. Minél viccesebb, annál jobb!”

Technikai részletek:

Kategóriák:
1) 5-8. osztály
2) 9-12. osztály

Formátum:
1-4 állított, A4-es oldal
Nyelv: német

Beküldés:
Küldd el a kész képregényeket JPG- vagy PDF-formátumban a czenthe@ifa.de e-mail címre,
vagy az eredeti rajzokat postán a Lenau Háznak a következő címre: 7621 Pécs, Munkácsy M. u. 8. Add meg a nevedet, az életkorodat, az iskoládat, a tanárod nevét és a képregény címét!

Még több információ IDE KATTINTVA