Napi cuki: nyargaló vadmalacok a gemenci erdőben

A Duna-Dráva Nemzeti Park ismét egy tündéri állatkás posztot osztott meg Facebook- és Instagram-oldalán. Ezúttal három vadmalac a főszereplő, amik épp nagy rohanásban vannak, bizonyára a biztonságot nyújtó erdő sűrűjébe…

hirdetés
Uránia Mozi

Azért azt jó tudni, ha ilyen cuki malacokat látunk az erdőben, valószínűleg nincsenek egyedül, a kocák a környéken lehetnek, és veszély esetén készek meglehetősen harciasan védelmezni kicsinyeiket.

Az erdészek azt javasolják, ha kirándulni indulunk, használjuk a kijelölt turistautakat, kerüljük a sűrű, bozótos területeket. Váratlan találkozásnál a legjobb megállni és óvatosan elhátrálni a vaddisznótól, ne ijesszük el, mert azt támadásnak érezheti.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vadmalacok Gemencben. Wild pigs in the Gemenc Region. (Sus scrofa). Fotó: Rőder Attila. #vadmalac #vaddisznó #természetfotó #susscrofa #gemenc #wildpig #wildboar #gemencregion #naturephotography

Duna-Dráva Nemzeti Park (@dunadravanemzetipark) által megosztott bejegyzés,

Nemrég egyébként arról is írtunk, hogy az elárvultnak tűnő madárfiókákat nem szükséges mindig megmenteni, a szülők valószínűleg a közelben etetik a piciket. Csak akkor fogjuk meg őket, ha szemmel láthatóan sérültek, betegek. Ebben az esetben értesítsük a legközelebbi nemzeti park igazgatóságát, vagy juttassuk el a madarat egy engedéllyel rendelkező természetvédelmi mentőhelyre.