Pécs a legvirágosabb nagyváros a Dél-Dunántúlon!

Pécs szerezte meg az első helyet a régióban a Virágos Magyarország-versenyen az 50 ezer fő feletti városok kategóriájában. A díj nem csak a virágokról, ennél sokkal többről szól.

Pénteken adták át a Virágos Magyarország-verseny díjait Veszprémben, és Pécs komoly elismerést szerzett. Nagy Ervin városi főkertésztől megtudtuk, a dél-dunántúli régióban Pécs első helyet szerzett az 50 ezer főnél nagyobb városok kategóriájában. A verseny nemcsak a virágokról szól, a bírálóbizottság a nevező településeken a zöldfelület nagyságát, gondozottságát, de még az épített örökség állapotát is figyelembe veszi. Nagy Ervin kiemelte, a mostani elsőség azért is jelentős, mert az előző években Pécs nem indult, és általában a frissen nevezők nem szoktak rögtön díjat szerezni.

Nemcsak a belvárost színesítik a virágok

A verseny pénteken, Veszprémben tartott díjátadóján öt település kapott országos fődíjat: Veszprém 50 ezer lakos feletti (itt lett Pécs első a saját régiójában), Balatonfüred 50 ezer alatti, Lajoskomárom kétezer fölötti, Szálka 2000 alatti települések között lett első, a budapesti kerületek közül pedig a XIX. kerület eredményeit értékelték a legtöbbre.

1 hozzászólás

  1. Mondjuk Pécsen kívül csak Kaposvár nagyváros.
    A cél, hogy Magyarországon legyen a legvirágosabb, mindjárt értékesebb lenne a cím.

Comments are closed.