Segítséget kér a MancsRanch tulajdonosa: Mimóza, a miniló élete forog kockán

900 ezer forintra lenne szüksége Fejes Rózsának, a MancsRanch állatimádó, lehetőségei szerint minden sanyarú sorsú szőrmókot megmentő tulajdonosának ahhoz, hogy a kicsiny ló patacsi birtokra való költözését megelőző, közel hét évvel ezelőtti durva verés szövődményeként kialakult problémáját orvosolják. 

hirdetés
Uránia Mozi

Röviden arról van szó, hogy habár a pécsi nő konkrétan a halál markából mentette meg a brutálisan, kalapáccsal fejbe ütlegelt állatot évekkel ezelőtt, nemrég kiderült, hogy a lónak lassan gyógyuló lelki sérülései mellett testi gondjai is maradtak. Ezekről mindeddig nem volt tudomása szerető gazdájának, azonban nyár közepén a parányi ló fogyni kezdett, amikor is elindultak a különböző orvosi vizsgálatok. Végül megszületett a diagnózis: a még nagyon fiatalnak számító lónál súlyos szájsebészeti probléma áll fenn, mely hamar végzetes lehet.

Mimóza boldog a MancsRanchon, tavaly első csikója is megszületett, akinek szüksége van a mamájára

Országos hírverés lett az eredménye Fejes Rózsa segélykiáltásának, legutóbb a TV2 stábja mutatta be a pici ló szomorú históriáját. Ennek ellenére, szeptember 7-i bejegyzése szerint addig „csak” 161 ezer forintot dobtak össze a támogatók, ami szuper, azonban sajnos nem elég. Összesen 900 ezer forintra rúgnak a műtéti és az utókezelési költségek. Mimóza jelenleg is rossz állapotban van, nagy fájdalmai lehetnek, ezért sürgősen kéri a segítségünket kétségbeesett „pótmamája”.

Több pécsi cég és vállalkozó is a gyűjtés mellé állt. Somogyi Kristóf aerobikedző például szabadtéri jótékonysági órát szervez szeptember 26-ára, a Tettye parkba.

A tréner lapunknak elmondta, szeretné, ha közösen megmutatnánk, mekkora erő rejlik az összefogásban és azt is, hogy van még a világon együttérzés. Szeretné ráébreszteni az embereket arra, hogy jelen esetben a sporttal nem csak saját egészségükért tehetnek, hanem mások – ezúttal egy kicsiny állat – életéért is.

A cikk írója már személyesen is találkozott Mimózával, a hízelgő-bújó szeretetgombóccal, így mindenkit arra biztat, hogy lehetőségei szerint – az ITT leírtak alapján – támogassa a nemes ügyet, hogy a kis ló továbbra is megörvendeztethesse a látogatókat!

hirdetés
Uránia Mozi