Két állatmentő szervezet példaértékű kezdeményezésbe fogott a szerelmesek napja apropóján: az Eszkuláp Egyesület és a Demény, a kötsög nevű közösségi oldal jóvoltából azt a pénzt, amit amúgy Valentin-napi ajándékra szánnánk, hasznos, életmentő célra is elkölthetjük. A Valentin Projekt lényege, hogy minden százezer forint után kimentenek egy kutyát a sintértelepekről.

hirdetés
Uránia Mozi

Aki valamilyen szinten párkapcsolatban él, az tűri már egy ideje a közösségi oldalak tolakodó, már-már bosszantó, Valentin-napi marketingszövegeit. „Ha szereted, vegyél neki sok-sok értékes ajándékot”, vagy „lepd meg ezzel meg azzal, mindegy, hogy mi az” – jönnek velünk szembe a reklámok, noha egyre több pécsi pár kiábrándul az „amerikai majomkodásból”. Az Eszkuláp Egyesület és a Demény, a kötsög nevű közösségi oldal pont azokat a szerelmeseket szólítja meg, akik szívesen költenék rászoruló állatokra az amúgy Valentin-napi virágra szánt pénzüket.

A csapat tervei szerint az összegyűlt pénzből – kutyánként 100 ezer forintból – gyepmesteri telepekről, illetve menhelyről mentenek kutyákat. A mentett kutyák kapnak egyedi azonosító chipet, veszettség elleni védőoltást és féreghajtót, kombinált oltást és kennelköhögés elleni oltást is, de minden eb átesik egy állatorvosi vizsgálaton és ivartalanításon is, szóval lesz mire fordítani a Valentin-napi virágok árát.

Minden költséget összevetve, nagyjából 100 ezer forintba „kerül” egy-egy mentett kutya egészen az örökbeadás pillanatáig, de a pontos költségvetést megtaláljuk a program Facebook-oldalán.

Mint ahogy azt a Valentin Projekt oldalán elmondják a szervezők, a mentés összes mozzanatáról tájékoztatják majd a követőket, de természetesen a megmentendő kutyák számára mind ideiglenes, mind végleges befogadókat is keresnek. Az első csapat mentett kutya február 17-én, vasárnap érkezik a két egyesület által lefoglalt, biztonságos kennelekbe.

Ha szeretnél adakozni, később pedig akár örökbe is fogadni, akkor ITT érdeklődj!

Hirdetés