Új kerékpárút épül Kozármislenyben

Újabb hivatásforgalmi kerékpárút épül Kozármislenyben. A „Kerékpárút- és közlekedésbiztonsági fejlesztés Kozármislenyben” című projekt megvalósítására 152,01 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Kozármisleny Város Önkormányzata. A projektet a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal mint konzorciumi partnerrel közösen valósítják meg.

hirdetés

A beruházás célja a település úthálózatának kerékpárosbaráttá alakítása, az intézmények kerékpáros megközelítésének javítása, valamint a település közlekedésbiztonságának fokozása. A fejlesztés hozzájárul a tömegközlekedéshez kapcsolódó kerékpáros forgalom erősítéséhez azáltal, hogy kerékpár elhelyezési lehetőséget biztosít a helyi buszmegállókban. A projekt keretében sor kerül az autóbusz-közlekedéshez kapcsolódóan valós idejű adatokon alapuló utastájékoztató rendszer kialakítására.

Az új út már épül

A beruházás hatására a városban vállalkozások, valamint közszolgáltatások válnak kerékpáron elérhetővé. Többek között a városháza, a rendőrség, az orvosi és fogorvosi rendelő, a templom, a bölcsőde, az óvoda, az iskola, a sportcsarnok, és a művelődési ház is.

A fejlesztés eredményeként két új gyalogos-átkelőhely létesül, bővül a település közvilágítással való ellátottsága és csapadékvíz-elvezetés is történik. A 152,01 millió forint európai uniós támogatás segítségével Kozármisleny meglévő kerékpárút-hálózata közel 10 kilométer – kijelölt és épített – kerékpárúttal bővül.

A projekt keretében beszereznek kerékpárokat, valamint futóbicikliket, melyek segítségével a településen élő felnőttek, iskolás és óvodás korú gyerekek megismerkedhetnek a biztonságos kerékpáros közlekedés szabályaival. A tervezett szemléletformálási kampány során a kerékpáros közlekedést egészséges és környezetbarát alternatívaként ismerhetik meg. A beruházás szervesen kapcsolódik más, már futó vagy jövőbeni zöldváros- és környezettudatos fejlesztéshez.

A kivitelezési munkálatok megkezdődtek és nyár elejére befejeződnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

hirdetés

Hirdetés