35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapJunior1. Kodály Talent: dübörög a pécsi diáktehetségek versenye!

1. Kodály Talent: dübörög a pécsi diáktehetségek versenye!

Január 22-én rendezték meg a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési házában az 1. Kodály Talent tehetségkutató középdöntőjét 6 pécsi kollégium részvételével. A döntőt február 20-án tartják majd a Gandhi Gimnázium kollégiumában. 

A Kodály Zoltán Kollégium diákönkormányzatának elnöke, Horváth Norman fejéből pattant ki az ötlet tavaly októberben, hogy tehetségkutatót kellene rendezni a pécsi kollégiumok számára.

A kezdeményezéshez öt pécsi intézmény csatlakozott az ötletgazda Kodály Zoltán Kollégiumon kívül, méghozzá a Koch Valéria Gimnázium, az Apáczai Nevelési Központ, a Ghandi Gimnázium, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának kollégiumai és a Pécsi Református Kollégium.

– Kollégiumok versengenek egymással a programban, tehát a korcsoport elég vegyes, leginkább középiskolások vettek részt, de voltak nyolcadikosok is a fellépők között. Szerintem a tehetségnek nincs határa, így bárki bármilyen számmal nevezhetett az előválogatókra. Ezeket minden intézmény maga rendezett meg és helyben döntötték el, ki kerülhet a jelentkezők közül az elődöntőbe, így lett összesen 26 tehetség január 22-én, közöttük táncosok, versmondók, énekesek, de még bűvész is akadt. Közülük pedig tizenketten jutottak tovább a döntőbe – mondta el Horváth Norman, aki nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra diákönkormányzati tevékenysége során.

A döntőre minden érdeklődőt várnak a szervezők, IDE kattintva többet tudhatunk meg.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő